Visa att du bryr dig om vem som ska påverka Europas
framtid, och därmed din och dina efterkommande.
RÖSTA!!!!!
En bloggare sa till mig att jag skulle komma ner från mina "höga hästar". Vilket kom mig att reflektera över de krafter som motarbetar sådant som man kämpat hårt för, och uppnått. Jag har tidigare erfarit att distans som mellan oss här i bloggvärlden, inte frambringant onda tal, snarare tvärtom. Hur kan det vara att framgång i detta land är så fult, så förhatligt? Hade Sandemose rätt i sin skildring av oss nordbor, när han skrev ner de lagar som styr vårt sociala beteende och sociala klimat? Lever och frodas Jantelagen än idag? Begrips inte att jag slår mig hårt om jag skulle trilla av hästen? Det är långt till jorden ;-D
Ja, nu var det fairytales på tapeten. Hade vi gått åt andra hållet på tidsaxeln (SF - science fiction) hade vi givetvis hamnat bortom dess senare utväxt det vill säga www det så kallade World Wide Web, det världsomfattande nätverket, som vi maskar oss igenom dagligdags, vi kan återkomma till detta nät senare! Tillbaka till vår tidräknings begynnelse ... historien om nätstrumpan. Det är sååååå svårt att inleda ... börja NI!!!!
Det blommar för hantverkarna
mitt i krisens Sverige
Regeringens rotavdrag är ett lyckat projekt med tanke på byggnads, och hantverkssektorn, det ska vi kanske glädjas åt. Men, jag funderar på främst två luriga falluckor här.För det första är det alla stackars träd vars rotsystem blir bestulna. När någonting blir rot-löst blir det vilse och risken för utdödhet är ofantligt stor. Jag försöker se framför mig en hel skog av rotlösa träd och jag behöver inte gå längre än till Gudruns framfart under januari 2005. Alla dessa fallna träd med nakna rötter och fötter i vädret. Men, den enes bröd den andres död. Vilket får mig osökt att gå in på nästa mörka stycke.
Nyttjarna av rotadraget sitter i dag i villor, har jobb och Volvo. De lånar pengar och renoverar sina små slott för att hålla Sverige igång. Nästa gång är de de som kommer hem en fredagskväll och berättar att huset nu ska få en ny ägare; Kronoskogen, skogen tar tillbaks sina rötter och folket i huset som nu har stora lån, men inget jobb, tassar ut på svidande fötter. Kronoskogen låter huset och dess rötter gå till executionspatrullen, den som skjuter högst och snabbast får det nyrenoverade huset.
Rotavdragaren kan leda till missbruk, men den ökar också cirkulationen i systemet. En tilltalande tanke, att alla får smaka på rotlösheten under sitt liv, det kan ju i det långa loppet ledda till förståelse och minskad alienation. Vi är alla invandrare i naturskogen, och ska som sådana reflektera innan vi skördar. När alla rötter är avdragna är vi jämlika i ett artificiellt spöklikt samhälle, utan skog och blommor, men vi har alla en rotadragare, men inget vin och inga träd att krama!
Ordet "digitalt" (eng. digit) kommer från det latinska ordet "digitus", vilket betyder finger. Helt enkelt konsten att räkna på fingrarna. Måttet "digitus" är ungefär lika långt som en "tum" (inch), cirka 1.85 cm.
Jag tycker att detta är en stor tillbakagång i den mänskliga utvecklingen. När jag gick i skolan fick vi snabbt avläras att räkna på fingrarna, vi skulle använda huvudet, sk huvudräkning. Digit är alltså en symbol, det kan vara en knuten näve i Kina, vilket betyder tio (10).
Ettor och nollor har vi alltid varit, men nu har alla rätt till denna uppdelning av mänskligheten i Svea Land, alltså rätten till gemenskap respektive utanförskap.
En tydlig fingervisning om vart samhället är på väg!
Det är så lätt att ge upp, att tycka att det man gör eller säger inte har någon betydelse. Men, även den minsta vattendroppe kan göra skillnad mellan liv och död. Vi kan dränkas i dess överflöd, vi kan torka ut i dess avsaknad. Har ord eller tankar samma effekt?
Ord är förändringsagenter, även om du inte ens uttryckt dem högt. Vad och hur du tänker formar ditt jag, och därmed andra. Tankar påverkar ditt beteende mot andra och din omvärld. Vad händer om vi alla bestämmer att tänka likadant? Vi skulle förmodligen drunkna i monotoni, och bete oss som robotar.
Coca Cola, släng Dig i väggen!
Nu kan vi som bor i Sverige, Norge och England köpa rättvisemärkt Cola! Den heter UBUNTU, har förvisso inget med Linux UBUNTU att göra mer än att ordet UBUNTU betyder "medmänsklighet" och kan etymolgiskt härledas till xhosiska. Xhosa är ett bantuspråk som vanligtvis känns igen på sitt klickljud. Fyndigt tycker jag för en kolaburk, så ock för ett operativprogram ;-)
Ubuntu Cola finns hos Kaffekedjan Barista, hos Pressbyrån och ICA. Förhoppningsvis kommer den ut på fler ställen, det är ju vi köpare som bestämmer, så fråga efter rättvisemärkt! Förutom de vanliga villkoren för rättvisemärkning går 15% av försäljningen av Ubuntu Cola tillbaks till sockerodlarnas samhälle för byggande av ny dricksvattenbrunn och skola i samhället.
Ubuntu Cola finns att köpa på burk, i glasflaska och i PET flaska. Passa på att gotta Er lite i rättvisemärkt choklad, bra afroditiska! Afrodite var skönhetens, den sensuella kärlekens och sexualitetens gudinna, och så är det vår! :-p
Underbart, Pirate Bay, Ipred-lagen och beslagen anses av så högt tekniskt kulturell värde så den beslagtagna servern 2008 nu står på Tekniska museet i Stockholm. Allt enligt en av de bättre och roligaste nyhetstidningarna -> Ny Teknik ;-)
Pirat Bay servern står inte ensam, utan delar utrymme med bandspelaren, då saknas bara Gutenbergs boktryckarkonst och några klottrande munkar så är plagierings historiken så gott som komplett, kanske en och annan speleman som plagierat Bellman, också. ;-)
Detta är underhållning på hög nivå. Satte vi munkarna i buren för att de satt timmavis och skrev av böcker? Jaså, det gjorde vi? Det kallades kloster, om man nu ska ta den valsen ... hur ska det sluta i morgon?
Bilden här är plagierad från artikel i Ny Teknik, anntar att de inte är emot kopiering, annars får jag väl bli korrigerad i fängelsehålan, gå in där om Ni vill läsa något annat än mina sagor .... nä nä inte i fängelse, utan att passera gå.
Vet inte vem som gjort uppföljningen, men läser i Ny Teknik att Ipred har fortsatt effekt på nedladdningstrafiken. Det är säkert bra om saker och ting har den effekt som det är tänkt. Men, det är lite märkligt att man inte lyfter blicken och ser om det finns andra tidsspecifika omvärldsfaktorer, som kan påverka tid spenderad framför datorn.
PÅSKLOV är en typisk sådan faktor, folk umgås vanligtvis mer med varandra än med filmer eller musik under sådana perioder. Man kanske inte ska ropa så högt förrän en månad har gått? Under tiden så förbereder "Ipredator" på kringstrykande manövrar, antagligen lagom utvecklat när folk kommer åter från skidbackarna.
En galen kvinna bröt sig in i isbjörnarnas privat hem på långfredagen. Det sägs att hon hade långtråkigt och troligen led av brist på uppmärksamhet, men att söka sig till nallarnas värld?
Det är ännu inte utrett om hon kan dömas för hemfridsbrott, och det står tydligen oklart om isbjörnen som försvarade sin familj bröt mot tysk lag. Kvinnan behandlas för säkerhetsskull på infektionsklinik efter riv och kivmärken.
Personligen anser jag att isbjörnen inte bör dömas, utan besparas ytterligare lidanden! Ja, det torde även ligga i sakens natur att isbjörnsfamiljen kan få skadestånd och ersättning för sveda och värk.
"Men dessa de mycket fattiga
dem gör det mej ont att se.
De får aldrig ett bröd i Frälsningsarmén
och aldrig ett ord i Clarté."
Nils Ferlin ur dikten Men dessa de mycket fattiga (Barfotabarn, 1933)
Vet inte med er andra, men ofta tänker jag på att Internet som ska vara ett globalt kommunikationsmedel faktiskt är få förunnat i relation till jordens befolkning. För att inte bli alltför abstrakt, håller jag mig till svenska förhållanden. Det finns allt för många människor i Sverige, som varken har Internet, dator, telefon eller ens tak över huvudet och mat för dagen. I syfte att såväl höja rikets dator- och Internetkompetens som att överbrygga det digitala gapet försökte staten implentera att alla barn i Sverige skulle ha tillgång till datorer och Internet i skolan. Alla barn skulle ha eget e-mailkonto i skolan osv. Nä åter till Nils Ferlins dikt ... de har inte ens bröd för dagen och får ej sin röst hörd här i cybern - den nyare sociala umgängesplatsen eller torget för tanke- och kunskapsutbyte.
Tjusigt! Men, ändå ... fortfarande finns gapet kvar och klyftan bara ökar, medan bättre förmedlade barn får nyare och häftigare hård- såväl som mjukvara, för att inte snacka om häftigare spel! Så får de som ej har sådana i egna hemmet inte ens använda skolornas datorer och Internet på raster eller efter skoltid. Idag handlar det dock mindre om datorer och Internet och mer om TILLGÅNG och VAD man har i burken och HUR man kan använda detta. Hur ska de fattigare kunna hänga med? Håller vi på att skapa en modernare form av analfabetism? Jag avser med dessa små uttryckta tankar inte ge anspråk på att jag fångat hela bilden, snarare ett försök till att inleda en konversation ..... tror det är angeläget!
Ovanpå detta inför myndigheter ökad tillgänglighet genom elektronisk information ??? Myndigheter som ofta ska vara en resurs i vårt sociala skyddsnät. men, om man ej har dator??? Kan man ju gå till biblioteket ... om man ej har ens en adress, kan man få ett bibliotekskort då, de samkörs ju mot folkbokföringssystem? Amen ... då får de personligen gå till myndigheterna i fråga! - Tyvärr gå in på www.nåntingkryptiskt.se å hämta blankett ... VAD, VAR och HUR?
Så var det dags igen för lite tävling på det europeiska slagfältet. Hur den här sagan ska sluta vet vi i finalen i Moskva.
Denna YouTube fann jag på Eurovision 2009 (http://www.eurovision.tv/page/home).
Vi var några som tillsammans tittade på den svenska finalen, vi var mycket förtjusta i af Ugglas "Snälla, snälla" samt Malena Ernman som vann (se videon).
For our non-Swedish readers, This is the song and artist that sings for Sweden in the Eurovison Song Contest 2009 in Moskow, Russia. Unfortunately Sweden can't win, because we can't afford to be the organisers of the Eurovision 2010 in Sweden :-(
En dag före jul sökte en ung man som är pappa till ett litet barn svar på sina frågor hos den Vise vita häxan Jadi i det Stora Huset som ligger mitt i den Svenska västkusten. Den unge mannen sa att han inte ville dö, samtidigt som han inte orkade leva.
Det var dagarna före jul så den vise skakade lite på huvudet och skickade ut den unge mannen samma väg som han hade snubblat in. Den unge mannen ville leva och försökte skapa en viss ordning ur kaoset men allt var mörkt och ljuset hade brunnit slut...
I en annan stad i ett annat Stora Hus ligger en baby och kämpar för sitt liv. Den lille kan inte andas själv och klarar inte av att fortsätta sitt liv. Den Vise Pomperipossa ser och känner lidandet. Hon blir sedan uthängd dömd och straffad av Pappershyenerna utan en möjlighet till nåd, likt jakten på häxor ska hon torteras och brännas på bål. Hon ser att det Stora Huset är byggt på bröd.
Vad är rätt, vad är fel? Vad var det Hippokrates sa, gäller det idag? ska det?
Handlingar är straffbara, borde att icke handla vara likvärdigt i fallen med dessa två Medicinkvinnor!?
I det första Stora Huset händer egentligen ingenting. En styrelse som byts ut avdelningschef som får gå ut i Trollskogen och annan personal som får gå till ett annat Lilleputtland då de har svårt att leka i samma sandlåda som Den Vise Jadi. Häxan Jadi sitter lugnt kvar för några sådana problem har inte den Vise Jadi. För hon gör ingenting, och ingenting, finns ju ej och är därmed inte straffbart!Medicinkvinnan som finns i det Stora Huset byggt på bröd blir utmålad som häxan Pomperipossa som aldrig någonsin gjort något annat än ont. För hon gjorde något, och det går alltid att finna straffbart i något!Människor har sina olika skäl att rättfärdiga sina handlingar. Några av oss gör det i tillfället, som att förflytta sig från en lägre position till en högre. Avståndet mellan människor blir längre och betydelse att vara människa förrintas. Att besitta tronen i den kalla isiga staden Narni som häxan Jadi och där hålla alla ute i kylan eller sitta på tronen som häxan Pomperipossa i staden Monismanien betyder skillnader för var och en. Många blir berörda men en del totalt orörda - I båda städerna blir livet till en mardröm för någon.
Free Signature Generator
Svenska sagoboksförfattare har nu och då blivit anklagade för att propagera för barnmisshandel och våld i hemmet. Det har varit allt från "Emil i Lönneberga" av Astrid Lindgren till Elsa Beskows illustration av "Var ska du gå min lilla flicka?", som sägs bejaka pedofili. Dessa intelligenta författarkvinnor anser vi är föregångare inom den terapeutiska läkeprocessen. I början av seklet var det tyst utåt, man talade inte om aga, och de små anklagade sig själva. Genom dessa författare kunde de "dela med sig", känna igen" och inte minst få språkliga verktyg och bilder att kommunicera med till omvärlden. Dessa sagor visade inte på långt när den bottenlösa grymheten som skeede både öppet och bakom lyckta dörrar på den tiden.
Lindgren och Beskow öppnade förbjudna dörrar, dessa dörrar har nu stängts och har tunga hänglås, och en ännu mer svårarbetad barndomskris, ety nu får inte aga lyftas fram i sagornas värld. Vad kan detta ha för betydelse för de små barnen idag?