Illustrerad Satskap

Sagor är betydligt snällare än verkligheten. Stilettklackarna är dock grymt nyslipade vid konfrontationerna med Farbror Blå, de Röda Kärringarna i plisserade kjolar och de intelligensbefriade blonda Trasdockorna på Stureplan.

onsdag 22 april 2009

Fair Trade - Rättvisemärkt UBUNTU




Coca Cola, släng Dig i väggen!

Nu kan vi som bor i Sverige, Norge och England köpa rättvisemärkt Cola! Den heter UBUNTU, har förvisso inget med Linux UBUNTU att göra mer än att ordet UBUNTU betyder "medmänsklighet" och kan etymolgiskt härledas till xhosiska. Xhosa är ett bantuspråk som vanligtvis känns igen på sitt klickljud. Fyndigt tycker jag för en kolaburk, så ock för ett operativprogram ;-)

Ubuntu Cola finns hos Kaffekedjan Barista, hos Pressbyrån och ICA. Förhoppningsvis kommer den ut på fler ställen, det är ju vi köpare som bestämmer, så fråga efter rättvisemärkt! Förutom de vanliga villkoren för rättvisemärkning går 15% av försäljningen av Ubuntu Cola tillbaks till sockerodlarnas samhälle för byggande av ny dricksvattenbrunn och skola i samhället.

Ubuntu Cola finns att köpa på burk, i glasflaska och i PET flaska. Passa på att gotta Er lite i rättvisemärkt choklad, bra afroditiska! Afrodite var skönhetens, den sensuella kärlekens och sexualitetens gudinna, och så är det vår! :-p






10 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!
Varför heter det "cola"? Är den efter någon bantugudinna, eller vad? De säljer Cola överallt, men ingen kan förklara för mig. "Det vore väl inte för mycket begärt, att marketenterskan vore lite påläst. Coca är ju några uppiggande blad, och Pepsi har med magen att göra, men cola det har jag aldrig stött på..." Sedan kommer jag inte längre, förrän tanten bryskt kör ut mig.
Kanske vet du vad det är.
*hilsen*

laughingwolf sa...

cool, we have fair trade coffee and tea available, but so far have not seen colas...

Unknown sa...

Det smakade rätt hyggligt. Det är tydligen socker från Zambia och Malawi. Jag vet inte så mycket om dagens Malawai. Förr var det en koloni till Sydafrika, men saker har nog förändrats, hoppas jag.

Bella Nått sa...

TykotTror Cola-begreppet kommer från Trazan & Barnane. De sjöng om Fantomens brallor, Balla razan Apansson ... coola banarer, coola bananer, cola bananeeeeeeer
De är också lite Afrika inspireraade.

Bella Nått sa...

Hi Laughingwolf, probably forbidden on the Coca Cola continent?!? But, you dear chanucks can make a difference, ask for it!!!
Don't You have Fair Trade chocolate, either?

Bella Nått sa...

Hej Tykot, bra!!!

Unknown sa...

Hur någon, som inte förstår svenska, kan kommentera en svensk text är obegripligt. Hörde att de skulle säga upp några arbetare på Volvo i Hallsberg. Hoppas du inte är en av dem.
mvh
NB

Bella Nått sa...

Det är inte mycket du förstår då.
För det första ligger det en Google översättare överst till höger när man öppnar min sida. För det andra, låter musiken bra i din ände av stan?

Unknown sa...

Vad fiffigt! En sådan måste jag skaffa...

What system! Such a, I must get.

Jorå, det hörs. Hur får man henne att sjunga på andra språk?

Anonym sa...

Bli ett fan till världens mest rättvisa tävling

Ubuntu är världens första rättvisemärkta colaläsk. Och den smakar bra. Alltså, god i dubbel bemärkelse.


Gruppen finns på denna länk: http://www.facebook.com/home.php?filter=fl_89834751629#/pages/Ubuntu-god-design/85213238587?sid=ad6510781fc19423b2d0a143e429e56f&ref=search