Illustrerad Satskap

Sagor är betydligt snällare än verkligheten. Stilettklackarna är dock grymt nyslipade vid konfrontationerna med Farbror Blå, de Röda Kärringarna i plisserade kjolar och de intelligensbefriade blonda Trasdockorna på Stureplan.

lördag 9 maj 2009

Tillbaka till tumstocken - Digital Allemansrätt!


Nu ska alla ha rätt att
få räkna på fingrarna
och visa fingertecken!!!!

Ordet "digitalt" (eng. digit) kommer från det latinska ordet "digitus", vilket betyder finger. Helt enkelt konsten att räkna på fingrarna. Måttet "digitus" är ungefär lika långt som en "tum" (inch), cirka 1.85 cm.

Jag tycker att detta är en stor tillbakagång i den mänskliga utvecklingen. När jag gick i skolan fick vi snabbt avläras att räkna på fingrarna, vi skulle använda huvudet, sk huvudräkning. Digit är alltså en symbol, det kan vara en knuten näve i Kina, vilket betyder tio (10).

Ettor och nollor har vi alltid varit, men nu har alla rätt till denna uppdelning av mänskligheten i Svea Land, alltså rätten till gemenskap respektive utanförskap.
En tydlig fingervisning om vart samhället är på väg!

10 kommentarer:

Tyko Brae (exgen. NB) sa...

Hej Bella!
Den bilden känner jag igen.
Digitoxin som används i hjärtmedcin, kommer från digitalis - fingerborgsblomma.
Har ni sådana i Hallsberg?

Bella Nått sa...

Fingerborgsblomma?
Fingerborg? Är det inte en sån jag har på fingret när jag syr mina läderkläder?

Tyko Brae (exgen. NB) sa...

Jovisst. Om du inte använder syring. Det kan man också göra. Jag använder fingerborg. När jag ska göra grövre sömnad, använder jag segelmakarhandske.
Nu fann jag ordet "utanförskap" i din text. Jag trodde det var en rubrik till en blogg. Jag tycker inte det är så konstigt, att två själar producerar snarlika texter samtidigt. Utanförskap är ju sådant som ofta drabbar oss hemlösa. Och vi bloggar ju om det som vi upplever till vardags. Jag tycker inte att du ska vara upprörd över ett dylikt sammanträffande. En tjej i Göteborgstrakten blev skrämd av att jag svarade något, som kunde tolkas som att jag visste mer om henne, än jag borde. Hon fick svårt att sova om natten, och trodde att jag smög omkring i hennes trädgård. Att jag inte frivilligt skulle bege mig till Göteborg, var inget hon visste. Nej, Hallsberg är nog gränsen för mina utflykter. Ja, för några år sedan var jag undantagsvis i Säffle. Det var för att träffa min släkt på fädernet. Bor du i Värmland?
buonanotta
/r

Bella Nått sa...

Du får mig osökt att längta efter stupstocken, en design som jag tror skulle vara klädsam på dig.

Stupstocken var en underskattad utsmyckning av vår torg och parker. Med sådana höll man nere både på sopberg, lokaler och energiförbrukning. Alltså man gav bara bort den mat som inte grisarna ville ha, förstås.

De ska vara tillverkade genom urgröpning v helt träblock, och inte de där fula varianterna man ibland kan skåda på medeltidsfestivaler. De senare ser mer ut som klotterplank, med 3d-effekt i mitten.

Bloggare är inte hemlösa, de har ju en hemsida. Skillnaden är att de är vägglösa (inga vägglus) och bosätter sig över hela webben. Vi är nutidens vagabönder.

Zee sa...

men fingeren aer ikke for meg - jeg har ingen grund a tenke slik.
Have to run to work, when I am back I look into the issue you mentioned. A bit bizarre. Den fineste kvinne i Svergie kann ikke vaer venner med meg??? Unheard of!!!!!!!

Tyko Brae (exgen. NB) sa...

Hut! Jag är i alla fall finkänslig nog att inte berätta vad jag tänker om dig.
Det finns skillnader i helvetet, menar du. Luffare är lite bättre än uteliggare, tycker du. Jag gör ingen skillnad på dem. Om du kommer till Stockholm någon gång, så är du välkommen till mitt krypin under Västerbron.
Zee är en riktig polyglott. Var rädd om honom!

Katten försvann sa...

Rolig bild. Ska spara den :P

Rolf Nilsson sa...

Flera av våra forskare på hemlöshet har kommit fram till helt andra slutsatser än våra politiker, tjänstemän och frivilligorganisationer har som argument för att lura allmänheten vad gäller de hopplösa ”stegboenden” som finns och byggs för hemlösa.
Våra forskare hävdar i motsats till de som tjänar pengar på dessa ”hemlösaboenden” att dessa befintliga ”värdighetslärande” boenden cementerar hemlösheten i olika system ,arbetsplatser, för redan etablerade människor.
Trots de övertygande forskningsresultaten fortsätter kommuner, frivilligorganisationer och privata aktörer runt om i landet att organisera denna lukrativa sekundära bostadsmarknad. I boendetrapporna väljer sedan personalen helt godtyckligt ut människor och placerar dessa i något av alla de ”duktighetssteg” trappan/stegen innehåller.
Tanken från början var kanske en möjlighet att steg för steg ”träna till ett eget boende” och någon gång i framtiden även skulle leda till ett tryggt hem med eget kontrakt. Men för de människor som lever i denna tidslösa verklighet och inte bakom en inkomstbringande teoretisering ser livet helt annorlunda ut. Dessa boenden har alltid varit och kommer alltid förblir en evig stigmatiserad hopplös väntan, där det trygga hemmet för varje steg för människor längre bort från ett tryggt hem.
Dessa ”istället för boenden” är även ur ett samhällsekonomiskt perspektiv helt oförsvarliga. Det kostar nämligen 20- 30 000 kronor i månaden av våra skattepengar att bo i där. I dessa ”kategoriboenden” kommer alltid människor att fastna, så länge det inte byggs eller förmedlas billiga integrerade hyresrätter utifrån det enorma behov som råder.
Socialstyrelsen och Boverket påtalar till och med en belastning med att bo i myndigheters och organisationers ”boenden” för hemlösa, då risken finns med de allt högre krav som ställs idag av hyresvärdarna på hyresgästerna att man efter att ha bott i dessa boenden aldrig blir godkänd som hyresgäst med ett förstahandskontrakt.
Denna boendesfär har helt egna regler och förutsättningar som övrig befolkning aldrig skulle acceptera att leva efter. De krav/regler som ställs för att få bo kvar är långt utöver vad som gäller för ”vanliga” hyresgäster. Reglerna är både integritetskränkande och i vissa fall direkt olagliga (SOU 2001:95, SOU 2004:3). För att nämna ett par av de regler som används, är det förbud mot att ha övernattande gäster och/eller ha ett husdjur boende i bostaden.

Rolf Nilsson
Ordf.Föreningen Stockholms hemlösa

Bella Nått sa...

Hej Rolf Kul att du hittade till mitt lilla hem i cybern :-D

Jag tror att den här kommentaren var ämnat att hamna i en post som handlar om hemlöshet.

Tyvärr förstår jag inte alla ord du använder, då jag inte är politiskt kunnig. Men, problemet kvarstår folk vräks utan att vara störiga, det enda de gjort är att de förlorat jobbet och därmed betalningsförmågan.

De kan inte finna ett billigt boende till sig och sin familj efter det, ety de blir "märkta" av myndigheten, samma myndighet fast med annat namn som ska värna om alla människors lika värde!!!

Hemlösheten kommer att öka katastrofalt i kölvattnet på rådande lågkonjuktur.

laughingwolf sa...

i don't see anyone saying it's the 'stink finger' :O lol