Illustrerad Satskap

Sagor är betydligt snällare än verkligheten. Stilettklackarna är dock grymt nyslipade vid konfrontationerna med Farbror Blå, de Röda Kärringarna i plisserade kjolar och de intelligensbefriade blonda Trasdockorna på Stureplan.

tisdag 10 mars 2009

Kokande rapport från Häxkitteln






I begynnelsen skapades himmelen och jorden,
sedan kom de levande och de bildade.
Det föddes uttryck som empati, sympati
och en hel del vårdetik och filosofi.

En dag före jul sökte en ung man som är pappa till ett litet barn svar på sina frågor hos den Vise vita häxan Jadi i det Stora Huset som ligger mitt i den Svenska västkusten. Den unge mannen sa att han inte ville dö, samtidigt som han inte orkade leva.

Det var dagarna före jul så den vise skakade lite på huvudet och skickade ut den unge mannen samma väg som han hade snubblat in. Den unge mannen ville leva och försökte skapa en viss ordning ur kaoset men allt var mörkt och ljuset hade brunnit slut...

I en annan stad i ett annat Stora Hus ligger en baby och kämpar för sitt liv. Den lille kan inte andas själv och klarar inte av att fortsätta sitt liv. Den Vise Pomperipossa ser och känner lidandet. Hon blir sedan uthängd dömd och straffad av Pappershyenerna utan en möjlighet till nåd, likt jakten på häxor ska hon torteras och brännas på bål. Hon ser att det Stora Huset är byggt på bröd.

Vad är rätt, vad är fel? Vad var det Hippokrates sa, gäller det idag? ska det?
Handlingar är straffbara, borde att icke handla vara likvärdigt i fallen med dessa två Medicinkvinnor!?

I det första Stora Huset händer egentligen ingenting. En styrelse som byts ut avdelningschef som får gå ut i Trollskogen och annan personal som får gå till ett annat Lilleputtland då de har svårt att leka i samma sandlåda som Den Vise Jadi. Häxan Jadi sitter lugnt kvar för några sådana problem har inte den Vise Jadi. För hon gör ingenting, och ingenting, finns ju ej och är därmed inte straffbart!

Medicinkvinnan som finns i det Stora Huset byggt på bröd blir utmålad som häxan Pomperipossa som aldrig någonsin gjort något annat än ont. För hon gjorde något, och det går alltid att finna straffbart i något!

Människor har sina olika skäl att rättfärdiga sina handlingar. Några av oss gör det i tillfället, som att förflytta sig från en lägre position till en högre. Avståndet mellan människor blir längre och betydelse att vara människa förrintas. Att besitta tronen i den kalla isiga staden Narni som häxan Jadi och där hålla alla ute i kylan eller sitta på tronen som häxan Pomperipossa i staden Monismanien betyder skillnader för var och en. Många blir berörda men en del totalt orörda - I båda städerna blir livet till en mardröm för någon.

Free Signature Generator

Free Signature Generator



17 kommentarer:

Bella Nått sa...

Där satte du ner klackarna med rak och vass tydlighet, Bella Bruden.

Den flathet och obeslutsamhet som vi ser i denna "saga", breder ut sig inom alla samhälleliga institutioner. Paradoxalt nog, så sker detta parallellt med att det utformas allt mer verktyg, typ lagar och paragrafer för att förhindra och skydda.

Båda fallen kan betraktas som själ(v)mord. I det första därför att man ingen hjälp fick, när knoppen ville stänga av livet, och i det andra för att man fick hjälp, när kroppen inte längre ville andas själv.

Vem av dessa läkare medverkade mest till att patienten dog? Personligen, anser jag att den läkare som inte gjorde någonting alls, medverkade mer till mord, än den barmhärtige samarit som stenades i massmedia.

Stenades läkaren för att den bröt mot Hippokrates ed? Då tycker jag att det är dax att vakna, det har hänt en del under åren sen den skrevs. Det var andra förutsättningar som gällde då.

laughingwolf sa...

since i can't read swedish, im here to look at the pictures ;) lol

ANNA-LYS sa...

LOL ever heard about translation software program online?
I think You should try it Wolfie ;-)

Girl with a flower. sa...

Din blogg er også veldig fin!! :D

laughingwolf sa...

one like 'babelfish', anna-lys?

none i know of work well :(

Bella Bruden sa...

Laughing wolf

Try this one

http://www.lexikon24.nu/svenska-engelska-lexikon

;)

ANNA-LYS sa...

Folket i de Vita och Gröna rockarna, (sk. Rockfolket i tonsättande kretsar), har till uppgift att förhindra och förebygga mänskligt lidande i första hand.

I de två fall som här presenteras har endast Hjärnskrynklaren varit försumlig och därmed aktivt medverkat till annan människas död, och dennes barns, familj och vänners lidande.

När i h-e ska vuxen-psykiatri"vården" ses över och börja fungera i Sverige igen, efter Psykiatrireformen???

Mycket bra inlägg Bella Bruden!

Tack o Hej
Leverpastej

;-)

laughingwolf sa...

sorry ladies, could not get it to work :(

Bella Nått sa...

Dear Laughingwolf,
The best (so far) online translator for the Swedish language are now at the top of the sidebar 4 U ;-)

Zee sa...

Det hvar en melancholisk eventyr. Jeg sliksom forstar kansje 80%... nuancer slipper mellom fingeren os meg men det aer morsomt og hygelig likevel.
Maybe you understand what I mean. I think in the future I will just read your posts and answer in English instead of this broken Norwegian.

Bella Bruden sa...

Zee

Jag förstår dej :)

I understand you ...there is no problems for me ;)

Helene sa...

Wow that translator IS fabulous! Laughingwolf just scroll down and select English then Poof its all done for you!

LOVE LOVE LOVE your header photo! Very cool.

Just came by to say hello!

Bella Nått sa...

Hello K8 ;-))

laughingwolf sa...

thx lina, i'll try it :)

laughingwolf sa...

ok, tried it, but it leaves me confused in many places *sigh*

Bella Nått sa...

Then it works alright ;-)


pulling Your leg giggle


maybe I shall translate it for You?
in the meantime .... You can translate Your posts into Swenglish
:-D

Have a great weekend!

laughingwolf sa...

lol... thx lina :P